Producenci

Zjeść głowę cukru [Kur Małgorzata]

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 30,98 zł 30.98
Cena w innych sklepach: 52,00 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Kocur Bury
Kod produktu: 9788365530226

Opis

Historia kuchni, rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na Ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, by zdobyć pożywienie i przetrwać!
Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli?
• Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki!
• Słodycze wyglądały inaczej. Cukier miał postać brązowych brył zwanych głową cukru, które trzeba było rąbać na małe kawałki!
• Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury.
Z tą bogato ilustrowaną książką zajrzyjcie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowywaniem jedzenia i stylem odżywiania się.
Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach wojskowych i statkach kosmicznych.
Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i… najbardziej obrzydliwe.
Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!

Podtytuł: Ilustrowana historia juchni nie tylko dla dzieci
ISBN: 9788365530226
Kod paskowy: 9788365530226
Autorzy: Kur Małgorzata
Rok wydania: 2019
Kod wydawcy: 48465
Liczba stron: 64
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 25.0x33.0cm
Głębokość (mm): 12
Waga: 0.71
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium